Om solning

Genom sitt ljus, sin värme och sin kraft är solen källan för allt liv på jorden, för alla människor. Solen stimulerar både kropp och själ. 

Den ger oss kraft, livsglädje, välbefinnande, en vacker färg och hälsa.

För att ta del av den senaste forskningen kring solning besök Svensk Solarieförening.

Huden

Förr i tiden var det populärt att vara blek, idag är en naturlig solbränna ett tecken på spänst, attraktivitet och hälsa. En vacker solbränna ökar vår utstrålning – både på arbetet och på fritiden. Nästan alla känner vi igen känslan, när solen skiner från en klarblå himmel mår vi bättre och blir på riktigt gott humör.

UV-strålningen har en positiv verkan på kropp och själ, det är medicinskt bevisat. Kroppens vitamin D3 bildas endast när man är i solen eller solar i solarium. Dvs när kroppen utsätts för UV-B-strålning. Vitamin D3 är ett viktigt hormon för skelettet och motverkar benskörhet.

Men detta “solhormon” har ännu fler positiva egenskaper. Det stimulerar depressioner och påverkar hjärtat och blodcirkulationen på ett positivt sätt. Även vissa hudsjukdomar teraperas mycket framgångrikt med UV-ljus, t ex akne, psoriasis och neurodermitis.

Cirka 2 % av den mellaneuropeiska befolkningen.
Påfallande ljus hud, rödaktigt hår, blåa ögon.
Mycket stor risk för solsveda.

Hudtyp: Mycket ljus
Fräknar: Mycket fräknig
Hårfärg: Ljusblond, röd
Ögonfärg: Blå
Vårtgård: Ljus

Sola året om

Även när det är mörkt och kallt ute har vi idag möjlighet att få den sol som kroppen behöver och som vi mår bra av. I motsats till solen ute, vars strålning varierar mycket kraftigt, kan man dosera solen på ett solarium exakt och individuellt. 

Genom att börja sola på solarium innan man solar ute kan man även förhindra både solallergi och den så kallade Mallorca-aknen.