Fakta om solning

kort2

Genom sitt ljus, sin värme och sin kraft är solen källan för allt liv på jorden, för alla människor. Solen stimulerar både kropp och själ. Den ger oss kraft, livsglädje, välbefinnande, en vacker färg och hälsa.

För att ta del av den senaste forskningen kring solning besök Svensk Solarieförening

Sola säkrare
När du solar hos oss så ska du börja med att bestämma din hudtyp med hjälp av vårt solschema. Där kan du få hjälp att bestämma rätt solarie och rätt soltid.

Sola snabbare
I Solsystemet solar du kortare tid, men effektivare och med ett resultat som skulle vara svårt och ta lång tid att uppnå i vanliga solarier. Solsystemet är ett mycket prisvärt alternativ vad du än jämför med!

Sola skönare
I våra solarier, som pga kort soltid och effektiva fläktar inte blir så varma som gamla traditionella solarier, får du inte heller någon värmerodnad. Värmerodnad är vanligt i gamla solarier och försvinner redan någon timme efter solningen och har ingenting med solbrunhet att göra. I våra solarier får du en helt ny upplevelse, sval och skön, och med påfallande likheter med att sola utomhus. resultatet kommer precis som när du solat utomlands först flera timmar efter solningen, överdosera därför inte din soltid!

Huden 
Förr var det inne att vara blek, idag är en naturlig solbränna ett tecken på spänst, attraktivitet och hälsa. En vacker solbränna ökar vår utstrålning – både på arbetet och på fritiden. Man har helt enkelt mer framgång i allt man gör. Nästan alla känner vi igen känslan, när solen skiner från en klarblå himmel mår vi bättre och blir på riktigt gott humör.
UV-strålningen har en positiv verkan på kropp och själ, det har medicinen bevisat. Kroppens efent vitamin D3 bildas endast när man är i solen eller solar i solarium, eller mer exakt uttryckt: när kroppen utsätts för UV-B-strålning. Vitamin D3 är ett viktigt hormon för skelettet och motverkar benskörhet. Med hjälp av vitamin D3 kan kalcium lagras i skelettet. Men detta “solhormon” har ännu fler positiva egenskaper. Det stimulerar depressioner och påverkar hjärtat och blodcirkulationen på ett positivt sätt. Även vissa hudsjukdomar teraperas mycket framgångrikt med UV-ljus, t ex akne, psoriasis och neurodermitis.

Hudtyp 1
Ca 2% av den mellaneuropeiska befolkningen. Påfallande ljus hud, rödaktigt hår, blåa ögon, mycket stor risk för solsveda.

Hudtyp: Mycket ljus
Fräknar: Mycket fräknig
Hårfärg: Ljusblond, röd
Ögonfärg: Blå
Vårtgård: Ljus

Hudtyp 2
Ca 12% av den mellaneuropeiska befolkningen. Påfallande ljus hud, blondt till ljusbrunt hår, blåa till gråa eller gröna ögon, stor risk för solsveda.

Hudtyp: Ljus
Fräknar: Sällan
Hårfärg: Blond, mellanblond
Ögonfärg: Blå, grön, grå
Vårtgård: Svagt brun

Hudtyp 3
Ca 78% av den mellaneuropeiska befolkningen. Normal hud, mörkblondt till brunt hår, gråa till bruna ögon, relativt liten risk för solsveda.

Hudtyp: Svagt brun
Fräknar: Inga
Hårfärg: Brun, mörkblond
Ögonfärg: Grå, brun
Vårtgård: Brun

Hudtyp 4
Ca 8% av den mellaneuropeiska befolkningen. Ljusbrun till olivfärgad hud, mörkt hår, mörka ögon, nästan ingen risk för solsveda.

Hudtyp: Ljusbrun, olivfärgad
Fräknar: Inga
Hårfärg: Svart, mörkblond
Ögonfärg: Bruna, mörka
Vårtgård: Mycket mörk

Även när det är mörkt och kallt ute har vi idag möjlighet att få den sol som kroppen behöver och som vi mår bra av. I motsats till solen ute, vars strålning varierar mycket kraftigt, kan man dosera solen på ett solarium exakt och individuellt.

Solarium på våren
– Du känner mindre av vårtröttheten
– Hudens egen ljusskyddsfunktion förstärks
– Huden förbereds inför sommaren

Solarium på sommaren
– Huden förbereds inför semestern
– Solarieljuset “tröstar” dig när det regnar och du är hemma på semestern
– Du får en vacker solbränna helt utan sommarhetta

Solarium på hösten
– Förlänger sommarkänslan
– Ger dig en stund och utvilad utstrålning
– Gör att du känner dig fräsch inför vintern som kommer

Solarium på vintern
– Är en ljusglimt i en mörk årstid
– Hjälper hälsan på traven
– Ger dig en dynamisk attraktiv utstrålning.

Genom att börja sola på solarium innan man solar ute kan man förhindra både solallergi och den så kallade Mallorca-aknen.